PAARDENPASSIE

Les amis

Charlotte's jarenlange passie voor paarden heeft ons naar deze plek in de natuur geleid. Al van kinds af aan droomde ze van een leven op een boerderij, tussen de paarden. Na jarenlang zelf paard te rijden kwam er een eigen paard. Diverse cursussen en opleidingen volgden. Inmiddels is Charlotte instructeur en gedragstrainer voor mens en paard. In Frankrijk hoopt ze haar bezigheden als trainer en instructeur voort te zetten, en in de toekomst cursussen en lesweken te organiseren bij Le Cheval d'Or.

De paarden van Le Cheval d'Or hebben een belangrijke plek: ze staan dan ook letterlijk om onze boerderij! We wandelen en rijden regelmatig met ze, in de bossen, over de eeuwenoude karrensporen, door kleine gehuchtjes, langs meertjes en riviertjes. Dat is echt samen genieten van de natuur en al het moois om ons heen.

De paarden: BRAVOUR (2008) is een lieve, gevoelige draver. Bravour is erg open en vrolijk en altijd in voor een sprintje. JOE (2009) is onze grote vriendelijke reus, een zachtaardige Clydesdale, trekpaard van origine maar in omscholing tot rijpaard. PEPPER (1996) is een ingetogen, ervaren merrie. Ze is erg lief en zacht qua karakter, en heerlijk om op te rijden. Ze is een Paso Fino en heeft naast de stap en galop nog twee aparte gangen, de 'Paso corto' en 'Paso largo' (beide erg comfortabel!).

Naast onze eigen paarden verblijven er een klein aantal paarden in pension. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden met onze paarden tijdens jouw verblijf? Neem gerust contact op.