LA VIE EST BELLE

Bonjour!

Wij zijn Charlotte en Tim Peters, en heten je welkom bij 
Le Cheval d'Or.

Sinds 2017 wonen wij samen met onze kinderen Geert, Julie en Max en onze paarden aan de rand van het dorp Châteauneuf-la-Forêt. Een heerlijke plek, omgeven door bos en met mooie vergezichten.

Al enkele jaren droomden we van een buitenleven, tussen de paarden en omringd door de natuur. In 2015 besloten wij ons hart te volgen en het roer om te gooien: we verkochten ons huis in Zuid-Limburg, zegden onze banen op en vertrokken met twee kleine kinderen naar Frankrijk, op zoek naar onze droomboerderij. Met een camper reisden we door Frankrijk, waar de weg ons leidde naar de Haute-Vienne in de Franse Limousin. Daar lag, in het glooiende landschap, tegen een mooie zonnige heuvel, 'onze' boerderij. Het avontuur begon... Na de nodige eerste verbouwingswerkzaamheden verhuisden we in het voorjaar van 2017 samen met onze (inmiddels 3!) kinderen, huisraad én paarden naar onze geliefde nieuwe woonplek.

Inmiddels zijn we hier helemaal gesetteld. De kinderen gaan naar school, spreken de Franse taal en maken vriendjes. Wij verbazen ons nog steeds hoe snel dat gaat! Ook wij vinden hier goed onze draai en zitten niet stil. Over rust op het platteland gesproken... er is volop leven rondom de boerderij!

Elke dag genieten we van de natuur om ons heen, de dieren, de vrijheid en het buitenleven. Dat gevoel willen we graag delen. We hebben daarom een vakantiehuis en luxe safaritent op ons terrein ingericht, speciaal voor gasten. Op het terrein van Le Cheval d'Or zijn ook stallen, drie huisweides, terrassen en een speelweide ingericht. Naast de paarden lopen er een paar vrolijke katten, een hond en twee kippen rond. En in de aangrenzende weilanden worden we vaak vergezeld door reeën, vossen, prachtige roofvogels en Vlaamse gaaien.

Een paradijs voor mens en dier!