ONTDEK DE LIMOUSIN

La douce France

De Limousin is bekend om haar oorspronkelijkheid, ongerepte natuur, rivieren, vele meren, bossen, glooiend landschap en schone lucht. En niet te vergeten haar Limousin koeien. Een echt stukje authentiek Frankrijk!

Verken de omgeving wandelend, per fiets of te paard. Of trek er een dagje met de auto op uit naar de charmante dorpjes in de buurt.

Op 2 km van de boerderij ligt het dorp Châteauneuf-la-Forêt; daar is een heerlijk zwemmeer met zandstrand. Ook zijn er twee supermarkten, café/restaurants, een apotheek, bakker etc. In de bossen van Châteauneuf, grenzend aan onze boerderij, zijn diverse wandel-, MTB-fietsroutes en ruiterroutes.

Een dagje er op uit? Op een half uur rijden ligt de grote plaats Limoges, beroemd om haar porselein. In Limoges zijn diverse winkels, musea, boetiekjes, cafés en restaurants in de gezellige en sfeervolle straatjes te vinden. Een ochtend of middag uit kan ook goed in de pittoreske middeleeuwse dorpjes Saint-Léonard-de-Noblat en Eymoutiers. Of ontdek het Limousin-landschap met de stoomtrein! Deze vertrekt in de zomermaanden meerdere malen per week vanuit Eymoutiers. 

Voor waterpret kan je terecht bij de diverse zwemmeren in de directe omgeving: Châteauneuf-la-Forêt (2 km), Sussac (6 km), Bujaleuf (15 km). Of maak een tripje naar Lac de Vassivière, het mooiste en grootse binnenmeer van de Limousin.

Actieve dagbesteding? Fietsen (wielrennen/ MTB), kanoën, klimmen en klauteren in een van de klimparken, wandelen, paardrijden: het behoort allemaal tot de mogelijkheden!